perjantai 27. huhtikuuta 2012

Linssibataattipihvit

Nyt innostuin taas kokeilemaan linssejä ja ne kyllä jäävät varmasti osaksi ruokavaliotani. Ovat meinaa sen verran herkullisia ja terveydelliset puolet antavat vielä pari plussaa lisää. Pihvien koossapysymisessä oli hiukan ongelmia, suurin osa kuitenkin pysyi hyvin koossa. Maku on superhyvä!

Linssibataattipihvit

2,5 dl punaisia linssejä
1 bataatti
vajaa 1 dl kikhernejauhoja
suolaa, pippuria, chilijauhetta
2 rkl öljyä

Keitä kylmässä vedessä huuhdellut linssit ja pieneksi pilkottu bataatti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Survo hiukan perunasurvimella, sattumia saa jäädä. Lisää seokseen vajaa desi kikhernejauhoja ja mausteita. Paista kuumalla pannulla öljyssä kunnes pinta on rapea.

1 kommentti:

  1. Linssit on kyllä maukkaita, keittoja tulee tehtyä niistä. Mullakin on joskus tuo ongelma, että pihveistä tulee hajoavia. Perunajauho korjaa asiaa, mutta helposti myös maistuu tai tulee sellaisia kumipalleroita..

    VastaaPoista