lauantai 2. kesäkuuta 2012

Vodkameloni

Juon harvoin alkoholia, mutta nyt innostuttiin bileitä varten tekemään vodkameloni. Se on todella yksinkertainen ja hauska, sopii melkeimpä minkälaisiin vain juhliin.

Vodkamelonin tekeminen kannattaa aloittaa kaksi päivää ennen tarjoilua, vähintään vuorokautta ennen. Sitä varten tarvitset kokonaisen kypsän vesimelonin. Siihen tehdään suppilon kokoinen reikä päälle, itse tein kuorimaveitsellä, omenapora voisi olla myös aika kätevä. Suppilo laitetaan reikään ja se täytetään vodkalla. Vodkaa lisätään parin päivän ajan suppiloon sen mukaan mitä sitä uppoaa meloniin.
Meloniin meni meillä reilun vuorokauden aikana  noin 3 desiä vodkaa, tuolla määrällä meloni pysyi vielä syötävänä, mutta silti vodka maistui hiukan, tietyissä osissa vodka maistui vähän liikaa, siksi olisi hyvä, että melonia hiukan liikuttelisi, kun sitä täyttää.


2 kommenttia:

 1. Siis pystyikö tätä syömään ihan normaalisti lohkosta haukkaamalla? Tuli heti mieleen vesimelonista ja vodkasta tehty mehujää. En kyllä taida edes tietää miltä vodka maistuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se leikataan ihan normaalisti lohkoiksi ja syödään ihan niinkuin vodkatonkin meloni.
   Mulla oli onneksi hyvälaatuista vodkaa, jonka olin tuonut mukanani Venäjänreissulta. Sen maku ei ollut niin vahva, kuin suurimmassa osassa vodkista, jotka mielestäni jo haiseekin ihan kynsilakanpoistoaineelta..
   Eli ihan tämmöiselle hyvin harvoin alkoholia juovallekin tuo maistui :)

   Poista