keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kasvisnyytit

Kasvisnyytit

Täyte:
12 kpl

1 pieni sipuli
vajaa 1 dl punaisia linssejä
1 pieni bataatti
2 palaa pakastepinaattia
2 pientä porkkanaa
pala tofua
mausteita (curry, chili, pippuri, suola, kaffirlimetinlehti, ..)

Taikina:

2 dl vehnäjauhoja (laitoin puolet yksijyvävehnää)
4 tl soijakermaa
vettä
ripaus suolaa

Kuori kasvikset ja pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele linssit. Laita kattilaan vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 15 min, nosta lämpöä sen jälkeen, jotta neste haihtuu pois. Kasvisten kiehuessa pilko tofu pieniksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä, kunnes pinnasta tulee rapea. Sekoita tofu kasvisseokseen, mausta kunnolla.
Tee taikina, vettä saa lisätä hiukan, mutta taikina saa jäädä suht kuivaksi. Jaa taikina 12 osaan ja kaulitse osat pyöreiksi ja ohuiksi. Lisää keskelle täytettä ja sulje nyytti.
Paista uunissa öljyllä voidellulla leivinpaperilla 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen syömistä, ovat tosi polttavia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti