torstai 13. syyskuuta 2012

Luumuhillo

Minulla oli kilo ihania luumuja, joista tein aikamoisen maistuvan hillon, lisäsin hiukan itävaltalaista rommia sekaan ja ripauksen kanelia. Hilloa tuli tällä ohjeella 3kpl 500ml purkillista ja maultaan on kyllä niin järjettömän hyvää ettei mitään rajaa... NAM!

Luumuhillo
n 1 kg luumuja
2 dl vettä
500 g ruokosokeria
1 dl hillosokeria
0,5 dl rommia
ripaus kanelia

Kiehauta vesi ja ruokosokeri. Ota luumuista kivet pois ja lohko palasiksi, lisää kattilaan. Anna kiehahtaa ja lisää hillosokeri, rommi ja ripaus kanelia, sekoita kunnolla. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Pese lasipurkit kiehuvassa vedessä, lisää kuuma hillo purkkeihin ja sulje ne kunnolla. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti