lauantai 7. tammikuuta 2012

Bataattilaatikko

Meidän perheen jouluruoat tilattiin tänä vuonna makumaku.fi-luomuruokaverkkokaupasta. Sieltä tuli niin luomukinkku kuin useita muitakin jouluruokia ja sitä kautta tulivat myös ne kehumani Kontiomehun Kuohujuomat (halvemmalla kuin Stockan herkusta ;)). Itse en tosiaan ole mikään jouluruokaihminen, mutta makumakun bataattilaatikosta inspiroituneena tein vegaanisen version, joka mielestäni sopii muuallekkin kuin joulupöytään. Laatikko sopii lisukkeeksi perunamuusin tapaan, kasvispihvien kanssa toimi oikein hyvin!

Bataattilaatikko 
800 gr bataattia
1,5 dl soijakermaa
1 rkl öljyä
1 rkl fariinisokeria/ruokosokeria
vajaa 1 tl kaardemummaa
vajaa 1 tl kanelia
1 tl suolaa
vähän korppujauhoja 
pari nokaretta margariinia


Käytin kaksi pötköä Pirkan bataattisosetta, mutta soseen voi tehdä tietysti itsekin; kuori bataatit, pilko ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi (kestää noin 15-20 min). Soseuta. Laita sose uunivuokaan ja sekoita muut aineet, paitsi korppujauho ja margariini. Sekoita kunnolla ja ripottele päälle korppujauhoja ja pari nokaretta margariinia. Laatikko saa olla uunissa noin 1,5h 175 asteessa.


Aloitin toissapäivänä "kuntoutuksen" eli melkein kahden kuukauden urheilutauon/sänkypotilaisuuden jälkeisen projektin saada itseni normaaliin kuntoon.. Saa nähdä kauan kestää, että tästä rapakunnosta pääsee eroon.. Toissapäivänä kävin uimassa, mutta eihän siitä mitään tullut, pari altaanpituutta jaksoin, mutta siihen se kunto loppui. No, kunnianhimoisena menin vielä vartin kävelyreissulle hevosen kanssa ja kuinkas siinä kävikään, nukuin "valtavan" urheilurupeamani jälkeen tunnin päiväunet säestettynä pulssin aikamoisella juoksulla. Eilen rehkin taas vartin "lenkin" ja taas huomasi, että tosiaan kannattaa aloittaa ihan pienistä pätkistä. Tänään taas kävelin hevosen kanssa vartin, huomenna kokeilen jos voisin jo vähän ratsastella.. Saas nähdä, mitä siitä tulee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti