torstai 11. lokakuuta 2012

KaramelliomenahilloNiinkuin aikaisemmassa postauksessa kirjoitin, porisi uunissani omenahillo. Nyt se on tölkitetty ja maistettu ja tuli kyllä aikamoista herkkua, taas kerran. Uunissa paistaminen saa omppuhilloon vähän karamellimaisen makeuden ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tänä vuonna omenoita taitaa olla kaikilla vähän liikaa, joten tässä oisi hyvä vinkki vähän uudenlaiseen omppuhilloon. Omenavinkkejä tulee vielä muutama lisää..

Karamelliomenahillo

5 litran kattila täyteen omenoita, ehkä joku 3 kiloa omenoita (?)
2 dl sokeria (itse käytin ruokosokeria)
3 dl vettä

Pilko omenat ja poista siemenkodat. Älä kuori. Keitä noin 15 minuuttia hellalla, survo sauvasekoittimella ja laita sitten kattila 225 asteiseen uuniin. Tarkista vielä, että kestääkö kattilasi uunin, laita muuten uunivuokaan. Anna olla uunissa noin 2 tuntia ja muista sekoittaa välillä.
Pakasta tai säilytä jääkaapissa, sokerimäärä on aika vähäinen, joten hillo säilyy jääkaappikylmänä varmaankin muutaman viikon. Jos haluat hillon säilyvän varmasti kauemmin ja olevan vielä makeampi, lisää sokerimäärää. Karamellimaisuutta saisi varmasti lisättyä käyttämällä ihan normaalia valkoista sokeria, itseltä ei sellaista löydy niin kokeilin ruokosokerilla. Lopputulos on silläkin oikein hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti