tiistai 9. lokakuuta 2012

Viikunamarmeladi

Viikunamarmeladi

Hillohullun keittiöstä päivää.. Blogin nimi pitäisi varmaan olla sittenkin 'Ihan liikaa', sillä nyt alkaa kyllä vähitellen hilloinnostukseni naurattamaan itseänikin. Kämppis piti minua ihan kahjona, kun ensimmäistä kertaa tein hilloa itse, mutta nyt muutaman kerran jälkeen olen hänen silmissään jo varmaan täysin sekaisin. No, saavatpahan kämppiksetkin nauttia hilloista..
Viime viikolla tein omenaluumuhilloa ja tuli kyllä todella hyvää. Tein sitä samalla ohjeella, kuin tässä, mutta laitoin puolet omenoita ja puolet luumuja.
Eilen tein viikunamarmeladia ja nyt tuli kyllä tehtyä sellaista herkkua, että parempaa saa etsiä. Samalla tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa agar agaria ja se tosiaan toimi paremmin, kuin olisin uskonut. Ohje toimii ilman agariakin, mutta sen avulla saa aikaiseksi kunnon hyytelöityneen marmeladin.
Minulla oli vain 500 grammaa viikunoita, joten sain vain yhden 250ml lasipurkillisen täytettyä, mutta tulipahan kokeiltua ja on hyvä tietää, että tämä valmistuu todella nopeasti. Jääkaappiin jäi vielä hiukan tilaa omenahilloille, joista ensimmäinen satsi porisee tällä hetkellä uunissa ;) Iso kasa omenoita odottaa vielä pitkin poikin keittiötä, päätin hyödyntää kaverin vanhempien omenapuiden satoa. On muuten aivan superhyviä omppuja, joten pakkohan niistä on tehdä jotakin!

Viikunamarmeladi

500 gr kypsiä viikunoita
1,5 dl hillosokeria
2 rkl sitruunamehua
1 dl punaviiniä
5 gr agar agar jauhetta

Kuori viikunat (kuorin aika "huonosti", jätin koko valkoisen kuoren) ja leikkaa paloiksi. Kiehauta kattilassa sokerin ja sitruunamehun kanssa, lisää punaviini. Lisää agar agar jauhe ja anna kiehua vähintään 2 minuuttia. Laita kuuma seos lasipurkkiin ja sulje kunnolla. Anna jäähtyä (laitoin parvekkeelle jäähtymään) ja säilytä kylmässä.

Luumuomenahillo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti