Syksyinen kasvissosekeitto
4-5 annosta
1 tölkki kookosmaitoa
3 dl vettä
800 gr butternut-kurpitsaa
250 gr maa-artisokkaa
2 porkkanaa
purjoa
tuoretta pinaattia
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
mausteita
Kuori ja pilko kaikki ainekset. Keitä kattilassa kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä, soseuta sauvasekoittimella. Maustoin itse yrttisuolalla, pippurisekoituksella ja kurkumalla. Seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä maku oli ehkä vielä parempi kuin heti keittämisen jälkeen.
mausteita
Kuori ja pilko kaikki ainekset. Keitä kattilassa kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä, soseuta sauvasekoittimella. Maustoin itse yrttisuolalla, pippurisekoituksella ja kurkumalla. Seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä maku oli ehkä vielä parempi kuin heti keittämisen jälkeen.
25 g kuivahiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 rkl oliiviöljjyä
1 rkl hunajaa, sokeria tai siirappia
Sekoita kuivahiiva kylmään veteen ja lisää vähitellen muut ainekset. Sekoita kunnolla, ripottele vähän vehnäjauhoja pinnalle. Anna nousta lämpimässä paikassa n. 1,5h.
Kohotuksen jälkeen muotoile taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille pari pitkää leipää, taputtele leipiä jauhoisilla käsillä. Peitä liinalla ja anna vielä kohota puolisen tuntia. Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 min. Hyvä tapa on laittaa uuniin leivän paiston ajaksi kulhollinen kylmää vettä (tai jääpaloja), näin leivistä tulee rapeita ja sisältä meheviä. Tällä reseptillä tulee aika paljon leipää, itselläni riittää ainakin moneksi päiväksi. Öljyssä paistettuna ja valkosipulilla maustettuna tästä leivästä saa superhyvää..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti