torstai 3. marraskuuta 2011

Vegehampurilainen

En ole koko Lontoon-reissuni aikana tehnyt kertaakaan ruokaa, take away-sushi on ollut aika kovaa huutoa tässä viimeiset pari päivää.. Tässä olisi parin viikon takainen hampurilaisresepti. Nämä hampurilaiset täyttävät varmasti ja väliin voi laittaa tietysti mitä vaan kaapeistaan löytää, mutta tässä on ainakin yksi hyvin toimiva yhdistelmä makuja.


Lautanen: Arabia KoKo

Vegehampurilaiset:

Pihvit:
4 dl soijarouhetta
3,5 dl kiehuvaa vettä
1 rkl tummaa soijakastiketta
1 peruna
1 sipuli
1 porkkana
0,5 dl vehnäjauhoja
basilikaa
chilikastiketta
pippuria

Vesi keitetään ja sekoitetaan soijarouheeseen. Peruna ja porkkana kuoritaan ja raastetaan, sipuli ja tuore basilika silputaan. Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa, maustetaan oman maun mukaan, kannattaa kuitenkin maustaa aika reilulla kädellä. Jos seos jää liian kuivaksi, lisää vettä. Kokeile muotoilla seoksesta pihvejä, lisää vehnäjauhoja jos pihvit eivät pysy kunnolla koossa. Paista öljyssä pannulla, kunnes pinnasta tulee rapea.

Sämpylät:
3 dl kaurahiutaleita
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria/hunajaa/siirappia
soijamaitoa (tai vettä)

Sekoita kaikki kuivat ainekset ja lisää maitoa. Laita taikinaa pellille mielestäsi sopivan kokoisiksi sämpylöiksi. Paista uunissa 225° asteessa n. 20 min.

Guacamole:
1 kypsä avocado
0,5 dl soija/kaurakermaa
0,5 tl suolaa
loraus sitruunamehua
valkopippuria

Lusikoi avocado kuorestaan ja sekoita sauvasekoittimella (tai mössää haarukalla) kaikki ainekset.

Täytteet:

Paistettua sipulia
Vuonankaalia (mikä tahansa salaatti käy, mutta mielestäni tämä on parasta, sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia ja rautaa)
Ketsuppia
Kuvan hampurilaisten väliin paistoin vielä kanttarelleja

Kotiudun reissusta perjantaina, toivottavasti saisin päivärytmini vähän viisaammaksi, kuin miten on tässä viimeiset päivät eletty..

Terveisiä Lontoosta!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti