sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pinaattikeitto ja solmusämpylöitä

Pinaattikeitto

1 sipuli
6 palaa pakastepinaattia
2,5 dl soijakermaa
4 dl soijamaitoa
1 rl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
valkopippuria

Pilko sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa, lisää hiukan vettä, ettei sipuli ruskistu. Lisää pinaatti, kerma ja maito. Lisää suola, pippuri ja ripottele vehnäjauhot, sekoita heti kunnolla. Anna kiehahtaa ja sekoita sauvasekottimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Solmusämpylät

1,5 dl soijamaitoa
1,5 dl lämmintä vettä
14 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rl ruokosokeria (tai siirappia)
vajaa 1 dl pellavansiemenrouhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
1 rkl öljyä


Liota hiiva lämpimään veteen, sekoita muut ainekset mukaan. Anna taikinan nousta puolisen tuntia. Tee n. 10 taikinapötköä, lisää hiukan vehnäjauhoja, jottei taikina tartu sormiin. Tee pötköistä "solmu" eli taita toinen pää toisen yli. Paista sämpylöitä 225° asteessa n. 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti