keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Omenakaurahyve

Kulho: Arabia KoKo Lusikka: Amefa
Olen lähdössä lauantaina reissuun, joten olen tyhjennellyt kaappeja ruuasta. Vähän nahistuneista ompuista keksin tehdä paistoksen, kun en raskinut niitä poiskaan heittää.


Omppukaurahyve

5 omenaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
100 gr sulatettua margariinia
kanelia

Pistä uuni lämpenemään 225 asteeseen. Omput kuoritaan, pilkotaan ja levitetään voideltuun uunivuokaan. Kuivat ainekset ja sulatettu rasva sekoitetaan ja levitetään omenoiden päälle. Käytin itse melkein desin tummaa ruokosokeria ja loput desistä hillosokeria, mutta mikä tahansa sokeri kelpaa. Osan sokerista voi myös korvata siirapilla tai hunajalla.
Uunissa herkku saa olla noin 25 minuuttia, itse laitoin puolessa välissä uunin pois ja annoin muhia "jälkilämmöllä".
Yksinkertaista, nopeaa ja herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti