lauantai 4. helmikuuta 2012

Bataattiranskalaiset

Kaupassa oli niin superkauniin värisiä bataatteja, että oli pakko ostaa niitä. Harmitti ruveta kuorimaan niitä, kun nuo pinkit ovat tosiaan valkoisia kuoren alta. En ole koskaan vielä törmännyt Itävallassa niihin oransseihin bataatteihin, joita Suomessa on oikeastaan pelkästään.. Hassua, mitenköhän se päätetään mitä lajikkeita tuodaan tänne ja mitä Suomeen, kun bataatit kuitenkin aina tuodaan jostain kaukaa, nämä Aasia-kaupasta ostamani ovat Vietnamista.

Bataattiranskalaiset

reilu puolikas kg bataattia (4 suht pientä)
öljyä
mausteita
suolaa

Kuori ja pilko bataatit, sekoita kulhossa öljyssä ja lisää mausteet ja suola. Itse käytin vahvaa tandoori masala-maustesekoitusta, kurkumaa ja pippurisekoitusta. Levitä uunipellille ja paista 200° asteessa välillä sekoitellen n. puoli tuntia tai kauemmin jos tahdot niistä oikein rapeita.

2 kommenttia:

  1. Hei noit haluun tehä ens kerral ku tuut meille ! ja ps. teetsä joskus taas sitä kikherne-omelettii? on himottanu sitä taas pari päivää mut en muista miten sitä tehtiikää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tehään! meitsi vääntää huomenna omeletin, hyvä idis!

      Poista