Nellin kokeilevasta keittiöstä päivää.. En ole koskaan ennen tehnyt kaalikääryleitä ja olen syönytkin niitä vain kerran. Ostin eilen varhaiskaalin ja päätin, että nyt kyllä kokeilen kääryleiden tekemistä. Eipä niiden tekeminen kovin hankalaa ollutkaan!
Soittelin mummille neuvojen perässä, joten tein mummin ja isotädin neuvoilla ja oman tunteen mukaan ja tosi hyviä tuli.
Täytteenä kanttarelleja, niitä tekisi mieli tunkea ihan jokaiseen ruokaan, namm! Mitä lie säteilysieniä ovatkaan, nyt kuukauden on saanut ukrainalaisia, nämä taisivat olla bulgarialaisia. No, ihan samalta maistuvat, kuin suomalaisetkin, joten näillä mennään.
Vegaaniset kaalikääryleet
1 varhaiskaali
1 dl riisiä
1 sipuli
n. 200 g kanttarelleja
1 dl soijarouhetta
2 rkl tomaattipyreeta
mausteita (chili, pippuri, curry, suola,..)
siirappia (enpä ole koskaan Itävallassa törmännyt niin käytin ruokosokeria)
Poista kaalin kova kantaosa ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Kaalinlehdet rupeavat irtoamaan vähitellen, ota lehtiä irti sen mukaan mitä ne pehmenevät.
Keitä riisi.
Silppua sipuli ja kanttarellit ja silppua myöskin kaalia (silppusin pari isoa päällilehteä). Paista sipuli ja kanttikset öljyssä, lisää lopuksi keitetty riisi, kaalisilppu ja turvotettu, soijakastikkeella maustettu soijarouhe.
Mausta kunnolla, maista, ettei täyte jää liian mauttomaksi.
Leikkää kaalinlehtien lehtiruotia ohuemmaksi ja lusikoi lehdelle täytettä. Kääri tiukaksi kääryleeksi ja laita vierekkäin öljyttyyn uunivuokaan. Lorauta päälle siirappia ja soijakermaa. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kaali ruskistuu.
Lisukkeeksi vaikkapa perunamuussia, tein vielä kanttarellikastikkeenkin, oli kyllä aivan superhyvää!
Ai ai, tällaista kun saisi! Minä olen aina tykännyt kaalikääryleistä, mutta en muista koskaan itse tehneeni. Ja kanttarelleja kanssa :b
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa myös tuo edellinen piirakka.
oli kyllä aivan sairaan hyvää :) kanttiksia voisin syödä oikeastaan joka päivä..
Poista