maanantai 21. marraskuuta 2011

Marjapuuro

Enpäs olisi saanut mennä kehumaan itseäni terveeksi.. Tauti iski pahempana takaisin ja tänään lääkärin kautta takaisin peiton alle.. Pulssi hakkaa sellaista vauhtia ihan levätessäkin, että kaipa nyt tosiaan pitäisi ottaa rauhallisesti. Tein tänään taas kurpitsakeittoa, mutta tuli niin ruman väristä, että jää kyllä kuvaamatta.. Kipeänä keitot ja puurot on ainutta ruokaa mitä jaksaa syödä, joten tässä koko syksyn himoitsemani vispipuuro; sain vihdoin hankittua vatkaimen. Marjoina olisin tietysti halunnut käyttää puolukoita tai punaherukoita, mutta parasta mitä kaupasta sain, oli marjasekoitus, jossa oli vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita, mansikoita ja herukoitakin oli pari eksynyt mukaan. Aidon vispipuuron kirpeys tietysti puuttui, mutta muuten oikein hyvä!

1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
n. 3 dl marjasurvosta
0,5 dl sokeria

Vispilöi kiehuvaan veteen suurimot ja keitä 5 min sekoittaen. Lisää survos ja sokeri, anna puuron jäähtyä ja vatkaa sitten niin saat ihanan ilmavaa puuroa. Riippuu marjoista, joita käytät, kuinka paljon kannattaa laittaa sokeria. Hapokkaiden marjojen kanssa menee tuo puolikas desi, mutta makeampien kanssa riittää vähempikin, itse käytin taas tummaa ruokosokeria ja pari ruokalusikallista oli oikein passeli määrä.

Blogitilastoista katselin, että tänne tosiaan eksyy porukkaa, jättäkää kommenttia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti