Omenateema jatkukoon.. Vaikka tiedänkin jo, millainen on maailman paras omenapiirakka, teki mieli kokeilla jotakin uutta. Jenkkiläisittäin tehty on tämäkin ja maultaan ihan tosi jees!
Omenapiirakka
Taikina:
4,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
150 gr margariinia
6 tl vettä
Täyte:
8 omenaa
1 dl sokeria
0,5 dl jauhoja
puolikas tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
Nypi margariinista pieniä paloja jauhojen joukkoon, sekoita esim vatkaimella ja sitten käsin. Lisää vesi ja jaa taikina kahteen osaan. Pyöräytä taikinapallot tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Sillä aikaa kuori ja siivuta omenat. Sekoita täytteen kuivat ainekset ja sekoita ne omenoiden joukkoon.
Kaulitse taikinasta uunivuoan kokoinen pyörylä ja laita vuokaan. Lisää omenat vuokaan. Kaulitse toinen taikinapallo ja tee siitä noin sormen levyisiä ja vuoan pituisia paloja. Lisää paloja ristikkäin vuoan päälle.
Itselläni tuli vähän kiire, niin en ristikoinut kuin vain yhdestä suunnasta, mutta ihan nätti siitä tuli noinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti