Noniin, pitkästä aikaa ihan oikea ruokapostaus! Kurpitsakautta odottelinkin jo kauan ja muutama kurpitsa onkin jo viikon ajan odotellut kokkailua, joten oli jo aikakin saada niistä jotakin tehtyä!
Kurpitsanyytit
Täyte:
500gr kurpitsaa
1 sipuli
mausteita (valkosipulia, chiliä, pippuria)
suolaa
Taikina:
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
4 rkl soijakermaa
ripaus suolaa
vettä
Kuori kurpitsa ja sipuli ja pilko ne pieniksi paloiksi. Sekoita kattilassa ja lisää muutama desi vettä. Anna kiehua, kunnes kurpitsa on pehmennyt ja vesi haihtunut. Mausta.
Tee taikinasta pieniä palloja ja kaulitse ne noin kymmenen sentin levyisiksi. Lisää täytettä keskelle ja sulje nyytit.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita hiukan öljyä leivinpaperille. Paista nyyttejä noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti