perjantai 2. marraskuuta 2012

Falafel

Tulipahan vihdoin tehtyä falafelia! Täyttävää ja hyvää ruokaa näin syyspäivänä :)

Falafel

2 sipulia
7 dl kikherneitä (keitettyjä)
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa/jeeraa
2 tl suolaa
1 tl pippuria
tuoretta korianteria
2 rkl tahinia
puolikkaan sitruunan mehu

Huuhdo kikherneet ja sekoita sauvasekoittimella jauhojen, valkosipulin ja mausteiden kanssa.
Lisää pannulla kuullotettu sipuli, pilkottu korianteri, öljy, tahini ja sitruunan mehu ja sekoita kunnolla.
Lämmitä öljy pannulla. Pyöritä taikinasta suht pieniä palloja ja paista tasaisesti joka puolelta kullanruskeaksi.

Nauti esimerkiksi pitaleipien ja hummuksen kanssa!

2 kommenttia:

  1. Näitä on pakko kokeilla heti huomenna. Kerrankin falafel-resepti ihan vegaanille. Voikohan tuon tuoreen korianterin jättää pois?

    VastaaPoista
  2. voi sen jättää pois, mut on kyllä ihan superhyvää niin en suosittele ;) tai laita sen tilalle jotakin kuivattuja yrttejä :)

    VastaaPoista